E-post: info@lindblomsnickeri.se

Telefon: 0271-100 45 / 0271-100 43

Hem Ramlist Snickeri Galleri Historia Kontakt

 

  

Lindblom & Co - sedan 1884

År 1884 startade Hans Lindblom Lindbloms snickeri i Alfta. Den huvudsakliga tillverkningen var då timmerkälkar för skogsbruk, möbler, vagnshjul i trä, men även fönster och dörrar till kunder över hela Sverige.

Det strategiskt väl valda läget invid Voxnans älv gjorde det möjligt att till en början driva hela fabriken med ett eget vattenkraftverk, vilket var en stor tillgång. Det gynnsamma läget har dock inte bara varit till gagn för verksamheten, då och då svämmade forsen över sina breddar med kännbara kostnader som följd. Den senaste och hittils största översvämningen var så sent som 1985, då omfattande byggnation av skyddsvallar blev lösningen på problemet.

Fabriken har expanderat och byggts ut i omgångar men de gamla maskinerna, snickarbänkarna och genuina hantverket har alltid haft och kommer alltid att ha sin givna plats i centrum. Omkring 1930 startades tillverkning av byggnadslister och ramlist till tavlor, en verksamhet som växt stadigt parallellt med vårt snickeri.

Idag är Lindblom & Co en modern, flexibel leverantör med kunskap och rötter i det förflutna. Något vi refererar till, bygger vidare på och förhoppningsvis förmedlar i allt vi skapar.

Välkommen till oss!

Copyright © Lindblom & Co. Skapad med Sitoo